Veiligheid

9 tips om een veilig wachtwoord te kiezen

Als Nationale Loterij zijn we voortdurend bezorgd om de veiligheid van onze spelers en hun speelrekeningen. We vinden het daarom belangrijk om ook op het vlak van veiligheid constant te evolueren en onze spelers te informeren over hoe ze hun account goed kunnen beschermen. Hieronder volgen enkele tips.

Icoon slot Kies niet hetzelfde wachtwoord als voor andere websites. Als cybercriminelen erin slagen om een account te hacken met één wachtwoord, proberen ze diezelfde gegevens ook op andere websites.
Icoon sterk Kies een wachtwoord bestaande uit minimum 8 karakters waaronder minstens 1 letter en 1 cijfer. Cijfers, hoofdletters en symbolen maken je wachtwoord moeilijker te kraken. Er bestaan computerprogramma’s die alle mogelijke combinaties van letters en cijfers aan een duizelingwekkende snelheid uitproberen totdat ze de juiste combinatie gevonden hebben.
Icoon herhaling Kies geen wachtwoord met steeds dezelfde of logisch op mekaar volgende karakters (bijv. aaaaa11111 of 12345a).
Icoon persoonlijk Kies letters en cijfers die iets voor jou – en voor jou alleen – betekenen; gebruik geen woorden uit het woordenboek, noch je naam, de naam van je partner of die van je huisdier.
Icoon lengte Kies een lang wachtwoord. Als je dat moeilijk kan onthouden, kan je een wachtzin maken. Kies een zin die alleen voor jou betekenis heeft en die ook rare woorden, cijfers en speciale tekens bevat.
Icoon phishing Vermijd ook je geboortedatum of andere persoonlijke gegevens die anderen makkelijk kunnen achterhalen.
Icoon Nationale Loterij Gebruik geen woorden of groepen van woorden die verwijzen naar de Nationale Loterij of je speelrekening.
Icoon top secret Deel je wachtwoord niet met anderen.
Icoon kluis Gebruik een wachtwoordkluis. Een wachtwoordkluis houdt al je accounts en wachtwoorden veilig bij. De wachtwoordkluis zelf beveilig je met een sterk wachtwoord. Je moet dus nog maar één sterk wachtwoord onthouden. De wachtwoordkluis helpt je om sterke wachtwoorden te maken. Je geeft aan hoe veel en welke karakters je wenst en je wachtwoordkluis stelt een volledig willekeurig wachtwoord voor. Meer info.


Wat als ik vermoed dat iemand anders toegang heeft (gehad) tot mijn online speelrekening?

Als je denkt dat dit het geval is, dien je onmiddellijk contact op te nemen met onze klantendienst op het nummer 0800 997 62, op maandag, woensdag, donderdag en zaterdag tussen 6 en 19 uur en op dinsdag en vrijdag tussen 6 en 20 uur (behalve op feestdagen).